Pagina's

woensdag 11 mei 2016

Iemand leren kennen is net een avontuur

Van trams snap ik nog niet zo heel erg veel. Ik stapte uit op de verkeerde plek, iets wat me al vaker was overkomen de laatste dagen. Ik probeer mijn voeten te dwingen om zo snel mogelijk te lopen. Ondertussen neem ik de Amsterdamse huizen in me op. 'Desi die zich haast in Amsterdam om een afspraak te halen? Dit lijkt wel een droom.' Voor me zie ik allemaal schattige kraampjes. Ik geef mezelf even de tijd om te kijken bij wat felgekleurde sjaals, maar mijn voeten moeten al snel weer verder. Google Maps geeft aan dat ik er bijna ben. Een klein beetje zenuwachtig stap ik Betty Blue binnen. Het eerste wat ik zie is de vitrine vol met de meest grote stukken taart die ik ooit heb gezien. Verwachtingsvol ga ik ergens zitten en bestel een sapje. Ik neem alles in me op, terwijl ik wacht op Ishara. Vandaag heb ik afgesproken met een mede blogger. Spannend, maar natuurlijk ook heel erg leuk.
 
De eerste indruk die ik krijg van Ish is dat ze echt in de bloei van haar leven zit. Ze vertelt over alle leuke dingen die ze heeft meegemaakt, de spannende plannen die ze heeft en de lieve mensen om haar heen. Zelf luister ik aandachtig en kijk even de kat uit de boom. 'Ze is zoooo stads, wat geweldig om te zien.' is wat er steeds maar door mijn hoofd gaat. Ik ben stiekem even overweldigd en kijk een beetje op tegen het meisje dat voor me zit. 
Zodra ik zelf ook begin te vertellen over mijn leven ben ik echt op mijn gemak. Ik merk dat ik eigenlijk precies hetzelfde heb; ik zit in de bloei van mijn leven. Zo voelt het tenminste. Ik bedenk me dat ik over zo'n twee jaar ook in de stad woon. Ik droom een klein beetje weg in deze geromantiseerde toekomst, terwijl ik mijn aandacht probeer te houden bij het recente moment.
We bestellen beide de pancakes en kletsen gezellig door over onze stralende leventjes.
Onze 'blogdate' was eigenlijk met de bedoeling om foto's te maken. Het originele plan was om dit te doen in het Vondelpark, maar de zon werd bedekt door dikke wolken. Een goede reden om dan de Worl Press Photo tentoonstelling te bezoeken. Uiteindelijk bleek dit de perfecte locatie. De oude kerk geeft een prachtige sfeer, die goed past bij het feit dat we allebei nog een beetje mysterieus zijn voor elkaar. Ik kan met een glimlach op mijn gezicht zeggen dat het leren kennen van Ishara een geweldig avontuur was. Ze is echt een hele bijzondere en lieve meid met allerlei verschillend laagjes. Iemand met een verhaal, wat ze graag met je deelt. Van haar kreeg ik het prachtige compliment dat ik 'Down to Earth' ben. We eindigden de dag op een bankje. Heel kwetsbaar en gepeld. Onze dromen en gedachten delend.
Deze fotomiddag heeft me geïnspireerd. Ik heb een idee in mijn hoofd waar ik nu al een tijdje mee bezig ben. Ik vind de mensen om me heen zo bijzonder. De laatste tijd heb ik zoveel magische gesprekken gehad en nieuwe dingen bijgeleerd over het leven. Puur door mezelf heel erg open op te stellen, laten andere mensen mij ook wat meer van zichzelf zien. Ik wil deze momenten graag gaan vastleggen en me meer gaan bezighouden met deze kwetsbaarheid. Overenthousiast en met kriebels in mijn buik presenteer ik jullie:

Fotoproject: Pellen tot kwetsbaarheid

Ik ben druk bezig met alles uit te werken. Er spoken al zo veel ideeën in mijn hoofd rond. Ik zit hier met een grote lach op mijn gezicht te schrijven. De eerste fotomiddag is al achter de rug en heeft me een geweldige middag opgeleverd. Dit belooft veel goeds. :)

De foto's waar ik op sta zijn gemaakt door Ishara van de blog 'Tiny Heart Beats'.

5 opmerkingen:

 1. Ah, wat gaaf dat je nu een fotoproject begint. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aah wat een mooie foto's. Je schrijft echt heel mooi en fijn :). Ik ben trouwens ook benieuwd naar je foto project :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh! Dit is waarover je vertelde op mijn blog. Wat leuk :) Ik vind het ook altijd zo bijzonder om mensen via instagram/mijn blog te leren kennen. Het is onwijs spannend altijd, maar pakt meestal zo goed uit :) En wat een lief topje heb je aan! Ik ga je trouwens zeker volgen op Bloglovin', want ik ben zo benieuwd naar alle prachtige foto's die je nog gaat maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is suuper gaaf! En de foto's zijn prachtig!! Heel spannend, zo'n 'blogdate', maar wel superleuk dat jullie het hebben gedaan. xxx

  BeantwoordenVerwijderen