Pagina's

dinsdag 31 mei 2016

Favourites may

De laatste dag van mei en de wereld heeft een grijze waas over zich heen. De wolken hangen dreigend aan de lucht en tien minuten later laten ze hun tranen vallen. Deze plek op aarde laat even alles gaan en deelt dat met zijn bewoners. Ik huppel vrolijk verder door de regen. Ik was net onderweg naar de supermarkt om verse aardbeitjes en thee te halen. De gekke fratsen van het weer geven me het gevoel dat ik leef. De donder en de bliksem vind ik fascinerend. Als ik terug thuis ben zorg ik dat het extra gezellig word in huis met wat kaarsjes. Even een dag herfst tussen de prachtige lentedagen. Meestal maakt dat me somber, maar vandaag versterkt het juist de knusse sfeer die zo hard nodig had.

Vandaag deel ik de dingen van afgelopen maand die me blij hebben gemaakt. Mei was verrassend en luchtig door de fijne vakantie en het mooie weer, maar bracht ook wat donkere wolken met zich mee. 

Vintage sjaal
In mei heb ik meerdere dagen doorgebracht in mijn favoriete stad. Tijdens deze dagen ben ik nog verliefder geworden op vintage winkeltjes dan ik al was. Ik heb zoveel leuke vondsten mee naar huis genomen. Mijn favoriet is deze sjaal met zijn diepe groene kleur.

Boeken: De geschiedenis van imaginaire landen en plaatsen
Me Before You
Van kleins af aan ben ik al een fanatieke lezer geweest. Er zijn te veel boeken om op te noemen die me hebben meegenomen in een andere wereld. Toch heb ik deze passie in de loop van de jaren een klein beetje verloren. De afgelopen tijd is deze liefde langzaam bij beetje weer teruggekomen. Ik ben weer helemaal verknocht aan boeken. Zodat ik soms zelfs te laat op school kom, oepsie.
Me before you is een boek dat me helemaal in zijn houdgreep had. Tijdens het lezen gingen er duizenden gevoelens door me heen. Voor de rest ga ik niks zeggen, lees het maar. 
Het andere boek wat je op de foto ziet is ook een heel mooi exemplaar. Mijn leraar Nederlands kwam van de week naar me toe en zei tegen me: 'Ik moest even aan je denken gisteren en heb toen dit boek voor je meegenomen.' We hadden het namelijk tijdens de les gehad over mijn voorliefde voor mythologie. Atlantis is een mythologisch eiland en een voorbeeld van een imaginaire plek.

Aardbeitjes en mango kokos thee
Tijdens het lezen kan een kop van mijn favoriete thee niet ontbreken. De zachte en zoete smaak van deze thee variant is precies wat ik het lekkerste vind. Samen met een schaaltje aardbeien kan mijn dag zeker niet meer stuk. Ik ben eigenlijk dol op alle soorten fruit, maar aardbeien zijn zeker mijn favoriet.

3 opmerkingen:

  1. Leuke foto's!! En die thee ga ik zeker een keer uitproberen, klinkt heerlijk en lekker zomers. Ook ben ik benieuwd naar me before you, en de film lijkt me ook erg leuk!! xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die thee zie ik vaak liggen in de winkel, maar nooit op. Misschien moet ik die maar eens gaan kopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die thee zie ik vaak liggen in de winkel, maar nooit op. Misschien moet ik die maar eens gaan kopen!

    BeantwoordenVerwijderen