Pagina's

zaterdag 16 april 2016

Een babyzacht sfeertje

Het is mooi hoe iemand jou zo goed kan begrijpen. Alsof diegene zijn hart als een puzzelstukje past op je gedachten. Het is niet zo dat je allebei precies hetzelfde bent of denkt, maar het delen van hersenspinsels en momenten gaat net zo makkelijk als ademhalen. 
Samen in en samen uit. 
Het creĆ«ert een fijn gevoel, een roosachtig plekje zonder spanning. 
Sommige mensen kunnen zo dichtbij komen, zonder dat daar enige druk op staat. Als vanzelf bloeit de connectie, de verbinding tussen twee levende wezens. Ik blijf dit adembenemend vinden. 
Ik heb altijd al een fascinatie met sfeer gehad en op dit soort momenten, met deze personen, voelt het sfeertje babyzacht. Als een veertje dat over je hand strijkt. 

Het hoogtepunt van alles om me heen is en blijft dat er mensen zijn die me begrijpen en met wie ik samen helemaal open kan zijn. Ik maak de mooiste momenten mee hierdoor. Ze laten mijn leven stralen. Iris en ik werden vanochtend helemaal voldaan (en een beetje moe) wakker. Gisteren was namelijk zo'n 'straal-dag'. We hadden een hele middag gekletst met een groepje meiden van school onder het genot van een stapel pancakes en thee. Zorgeloos lachen, gedachtes delen en even aan niks denken, was precies wat ik nodig had. Als klap op de vuurpijl hadden we ook nog een avondje uit op de planning staan, wat niet leuker had kunnen uitpakken. Vanochtend was er dus een heus gevoel van blijdschap, dat je alleen kunt delen met de mensen die het dichtste bij je staan. 


6 opmerkingen:

 1. Wat super mooi geschreven! Fijn he, mensen bij wie je helemaal open kan zijn. De foto's zijn trouwens heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje, dankje, dankje! Ik word helemaal gelukkig van de vriendschappen die ik beschrijf.. Dan ben ik helemaal op m'n gemak en op dit soort momenten komen de woorden in m'n hoofd naar boven. :)

   Verwijderen
 2. Super leuk om te lezen lieverd, ben blij dat je je zo goed voelt! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een mooi stuk! Heel herkenbaar, echt maar bij een paar mensen heb ik dit ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Nina. Ik word er echt heel blij van als mensen het mooi vinden wat ik schrijf. Ik zou zeggen: deze personen moet je koesteren. :)

   Verwijderen