Pagina's

dinsdag 12 juli 2016

Zomerregen en zomertaart

Met mijn mooiste zomerkleren zit ik op dit moment helemaal alleen in de keuken. De fluitketel staat op het vuur en ik wacht totdat mijn thee klaar is. Buiten wordt de zon opeens bedekt door donkere wolken. Spontaan verandert het gele licht en in mijn keukentje wordt het donkerder. Het is niet erg en ik laat de deur van de tuin lekker open staan. Ik hou van zomerbuitjes. De geur van de zonnige dagen lijkt in de regendruppels te verdampen en alles om me heen ruikt naar zomerregen. De donder komt ook een kijkje nemen. Het lijkt alsof de wereld, net als ik, zijn donkere en opgekropt deeltjes moet laten gaan.

Officieel vakantie is het nog niet, maar het gevoel van vrijheid en dromerige dagen is al volop aanwezig. Ik merk dat alles er eerst uit moet, alle frustratie, alle stress, alle opgekropte gevoelens en vooral de vermoeidheid moet zich even laten zien. De afgelopen dagen laat ik al deze gevoelens los, zodat ik daarna weer fris en fruitig verder kan gaan.

Het was nodig moet ik eerlijk zeggen. De afgelopen maanden school hadden zijn tol geëist en net zoals altijd na zo'n lange periode, moest ik mezelf weer vinden. Een kleine zoektocht, maar na al die keren zoeken, weet ik precies waar Desi zich verstopt heeft.

Gisteren was er tijd om me bezig te houden met lekkernijen creëeren. Iets wat ik zo graag en met zo veel liefde doe. Na een dag van 8uur in de keuken op mijn werk, stonden er een heleboel taarten voor mijn neus. (waar ik helaas niet van kan proeven) Het eindresultaat maakte me zo ontzettend blij. Ik huppelde bijna door de zaak van de lunchroom. Ik ben dol op rood fruit en er spookte al een lange tijd een zomers recept door mijn hoofd. Samen met mascarpone, frambozen, aardbeien en blauwe bessen maakte ik deze taart. De beste ingrediënten die er zijn als je het mij vraagt. Het samenstellen van de taart en het neerleggen van al het fruit was één van de leukste dingen die ik in tijden gedaan had. Heerlijk verven met eten. Alsof mijn taart een doek is die ik met klodders verf kan veranderen in iets heel erg moois. Is het geen plaatje? 


8 opmerkingen:

  1. Wat een mooie zomerse taarten Desi! Wat kun je mooi je gevoelens en de sfeer die eromheen hangt beschrijven! Ik lees graag je blogjes!
    Zometeen komt voor jou een hele mooie zomerse tijd waar je alle tijd krijgt om je hoofd leeg te maken en waar je creativiteit weer doorheen je aderen gaat stromen. Geniet van alle kleurvolle dagen!
    Hartelijke groetjes uit een zonnig Ierland met af en toe een lichte drizzle :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor alle mooie complimenten. :) Geniet van Ierland, net zoals ik van mijn vakantie ga genieten. Knuffel uit Nederland waar af en toe het zonnetje schijnt.

      Verwijderen
  2. de taart ziet er heerlijk uit lieve desi en ik begrijp hoe je je voelt, fijn dat er nu een oase aan rust over je heen kan komen en ik hoop dat we in augustus samen ook even van de rust kunnen genieten!
    xx Ish

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje Ish. Ik ga deze taart nog echt heel vaak maken! Genieten van de rust gaat zeker goedkoper. Afgelopen dagen heb ik dat al gedaan en van het weekend ga ik dat doen in Amsterdam. Een heel weekend vol met inspiratie en creativiteit. Ik heb er zin in. In augustus gaan we zeker samen eens genieten. Jij in ieder geval heel veel plezier in Tokyo. xx

      Verwijderen
  3. Wat schrijf je fijn, leuk stukje om te lezen. Hopelijk wordt je zomer even lekker rustig (: Prachtige taart trouwens, rood fruit is inderdaad heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje Tine. Ik word altijd zo blij van dit soort berichtjes. Ik hoop dat jij ook een heerlijke zomer tegemoet gaat. xx

      Verwijderen
  4. het ziet er erg lekker en mooi uit!
    En het is zeker een plaatje.
    ik hoop dat je goed kan uitrusten en dat je alles
    los kan laten deze vakantie. geniet ervan!

    liefs joelle

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje :) Genieten deze vakantie gaat zeker goed komen. Ik wens jou ook een prachtige zomer, dat je heel veel mooie momenten mag beleven. Heel veel liefs, Desi

      Verwijderen