Pagina's

dinsdag 7 juni 2016

Juni en haar 'moetens'

Het enige wat ik weet, is dat mijn energie op is. Ik heb eventjes nergens kracht voor. Ik ben  op dit moment alleen in staat om te lezen en te slapen. Ik heb het idee dat ik zelfs niets tot weinig voel. Het is allemaal even teveel en ik moet weer beginnen bij het begin. Zelfs de woorden stoppen even. Er wordt nauwelijks iets in mijn hoofd geproduceerd wat ik naar buiten kan brengen. Geen gevoel, geen prikkels, geen gedachten. Alleen vermoeidheid, een ellenlange to do list en hoofdpijn. Heel veel hoofdpijn. Ik let te weinig op de kleine signalen, het stemmetje in mijn hoofd dat zegt: ‘Doe het wat rustiger aan Desi!’

Ondanks dat ik een weekend heb gehad vol met zonnestraaltjes, zegt mijn lijf toch tegen me dat ik stil moet gaan staan. Iets wat ik eigenlijk al even voelde aankomen. Vanmiddag voelde het alsof er iemand met een hamer op mijn hoofd aan het slaan was. Voor mij een teken dat ik rustiger aan moet gaan doen.


Een paar uurtjes extra slapen in het zonnetje, heeft me gelukkig goed gedaan. Het was bijna alsof mijn hoofd me dwong om mijn ogen dicht te doen. Ik opende na een tijdje mijn ogen weer en heb mezelf even verstopt in het oude Barcelona van mijn boek. ‘De schaduw van de wind’ is echt prachtig.

Mijn bonkende hoofd heeft me verteld dat ik wat beter voor mezelf moet gaan zorgen. Een paar maanden geleden deed ik nog elke dag meditatie, yoga en ging ik vroeg slapen. Beetje bij beetje is dit allemaal weggeglipt.. iets wat altijd gebeurt met goede gewoontes die je jezelf probeert aan te leren.


Juni wordt een maand waarin ik even moet knokken. Op mijn tanden bijten en gewoon doorgaan met alle verplichtingen die op me af komen. Na de maand waarin de zomer begint, zal het gelukkig allemaal voorbij zijn. Voor een tijdje althans. Maar, er staan deze maand ook nog fijne dingen op de planning. Best Kept Secret bijvoorbeeld. Een festival waar ik al een hele tijd naar uitkijk. Om al deze 'moetens' aan te kunnen, heb ik een klein lijstje gemaakt. Zodat alle dingen die ik graag wil bereiken iets tastbaarder worden en niet alleen maar in mijn hoofd rondspoken.

‘wat kleine dingen die ik graag wil bereiken’

-       mediteren en yoga doen
-       verder gaan met hardlopen
-       lekkere en gezonde recepten uitproberen
-       mijn gedachten van me af schrijven
-       ergens in de natuur gaan zitten met een boek
-       ademen, rustig en diep

1 opmerking: